Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozela penent

ObrazekPopis, hlava červená s modrou skvrnou na tvářích, oči s hnědou duhovkou, zobák šedobílý, prsa a břicho červené, křídla červená s černými vlnami, na okraji modrá, ocas modrý nohy šedé. V přírodě žije nomádicky v párech nebo malých skupinkách, v nadmořských výškách do 1900 metrů, na pobřeží, v parcích, v zahradách. Hnízdí v dutinách stromů, samice snáší 5-8 vajec, mláďata se líhnou za 19 dní a opouštějí hnízdo 35 dnů po vylíhnutí. Potrava je směs pro střední papoušky, semena, nezralé klásky obilnin, proso, oves, slunečnice černá i žíhaná, ovoce, zelenina, zelené krmivo, větvičky k okusování.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář